top of page
menocure-logo-2019-b.jpg

Voor meer informatie zie ook MenoCure.be

Waarom is afslanken in de menopauze soms zo moeilijk?

Het is heel normaal dat je in de overgang een aantal kilo’s aankomt, maar als je figuur anders wordt (je taille verdwijnt en de kilo’s vliegen eraan), kom je op een punt dat je jezelf niet meer herkent. Nochtans heb je niets aan je eetgewoonten veranderd…

De razendsnelle afname van het vrouwelijke hormoon oestrogeen tijdens de menopauze, die een grote invloed heeft op de snelheid van jouw stofwisseling en de opslag van lichaamsvet, dwarsboomt al jouw pogingen om af te slanken.

Na de menopauze werkt de stofwisseling een stuk langzamer, terwijl vet juist sneller en dieper in het lichaam wordt opgeslagen. Vet is een ideale opslagplaats voor hormonen: je lichaam doet in de overgang al het mogelijke om een reservevoorraad oestrogeen aan te leggen en de beste manier om dit te doen is je hoeveelheid lichaamsvet – en voornamelijk buikvet – te vergroten. Daarom is het zo moeilijk om af te slanken in de menopauze

Als je in de overgang meer dan 5 kilo aankomt en je voelt je hierdoor ongelukkig of als je je streefgewicht wilt behouden of terug wilt krijgen, dan is het noodzakelijk om jouw levensstijl en eetgewoonten blijvend te veranderen. Het MenoCure-programma ondersteunt je hierbij.

Het helpt je ook je zelfbeeld te versterken en zal je meer zelfvertrouwen geven omdat je je beter in je vel voelt. Niet alleen uiterlijk zul je je beter voelen, maar ook innerlijk, omdat je energieën beter in balans komen.

 

Dit programma helpt je je hormonen weer in balans te brengen. Het ondersteunt je stofwisselingssysteem en het  draagt bij tot het wegwerken van oude, overbodige vetten. Het ondersteunt je energieniveau zodat het een bijdrage levert aan het verminderen of zelfs verdwijnen van bepaalde verschijnselen.

Vanaf het moment dat je weer tevreden bent met jezelf en weer het gevoel hebt dat je in balans bent, kun je ervoor zorgen dat je de behaalde resultaten ook bestendigt voor de toekomst. Zo blijf je ook na de menopauze blij met jezelf, zowel vanbinnen als vanbuiten.

Het MenoCure-programma draagt bij om af te slanken en ondersteunt om terug in balans te komen en gezonder én vitaal ouder te worden.

Voor wie is het MenoCure® programma?

 • Voor vrouwen vanaf ongeveer 45 jaar, vanaf het moment dat ze in de overgang komen en merken dat het moeilijker wordt om hun gewicht onder controle te houden. Ben je jonger en heb je problemen met je lichaamsgewicht, of ben je een man, dan is er voor jou een perfect alternatief afslankingsprogramma, namelijk het LipoLip lifestyle-programma.

 • Voor vrouwen in de overgang die iets willen doen aan overtollig buikvet en vet-opstapeling rond de taille en heupen.

 • Voor vrouwen in de overgang die vroeger al tevergeefs pogingen hebben gedaan om af te slanken en nu vastberaden zijn om de stap te zetten naar een slanke en gezonde levensstijl.

 • Voor alle vrouwen boven de 45 met overgewicht.

 • Voor oudere en jongere vrouwen met hormoonproblemen (schommelingen) die willen afslanken.

 • Neem je bio-identieke hormonen of heb je voor een andere vorm van hormoonsubstitutie therapie (HST) gekozen, dan kun je het MenoCure-programma veilig volgen. Vertel me dit zeker tijdens ons intake gesprek.

Het MenoCure-programma bestaat uit 3 fasen:

Fase 1 – Dieetfase

De dieetfase duurt (slechts!) 24 tot maximum 36 dagen (+ 3 stabilisatiedagen). Het doel is voornamelijk het kwijtraken van je overtollige ongezonde vetten, vetkwabben over heel je lichaam en visceraal buikvet.

Deze fase bestaat uit een vet – en koolhydraat-arm dieet met gezonde en lekkere recepten (boodschappen hiervoor doe je zoals steeds bij je eigen groentewinkel, slager, vismarkt, supermarkt of natuurwinkel), 2 ondersteunende voedingssupplementen en professionele begeleiding.

Fase 2 – Stabilisatiefase
De stabilisatiefase of de consolidatie-stap is een periode van 3 weken waarin het dieet langzaam wordt aangevuld, zodat je gewicht stabiliseert (geen jojo-effect) en vaak zelfs nog wat afneemt.

Heb je je streefgewicht nog niet bereikt? Dan kun je gerust langer in fase 2 blijven. Een voedingssupplement biedt – indien je dat wenst – nog ondersteuning.

Fase 3 – Balansfase 
In de balansfase krijg je tools aangereikt die je kan gebruiken in je dagelijks gezond eetpatroon.

In deze fase pas je bovendien toe wat je in fase 1 en 2 hebt geleerd over gezonde keuzes maken. Deze fase draait vooral om het vinden van een balans die bij jou past.


Na fase 1 en 2 is jouw inzicht op eten veranderd. Je bent nu gewend om gezond te eten. Uiteraard mag je nog eens zondigen; een frietje of pizza gaan eten moet kunnen. Daarom stel ik de 80/20 regel voor.

Voor 80 procent probeer je een zo gezond mogelijk voedingspatroon aan te houden. Kies voor minder koolhydraten uit brood, pasta en aardappelen en meer koolhydraten uit groenten die door hun rijk aanbod aan vezels minder invloed op je suikerspiegel hebben. Eet ook meer eiwitten en gezonde vetten (vette vis, olijfolie (niet verhitten!) kokosvet, lijnzaad).  De overige 20 procent geeft je de ruimte, indien je dat wilt (niet verplicht) om buiten je boekje te gaan.

Deze laatste fase draait dus om een juiste balans te vinden en die is voor iedereen anders. Belangrijk is dat je gezond eet, je gewicht in de gaten houdt (stel een bovengrens in) en dat je regelmatig beweegt (streef naar minstens 10.000 stappen per dag).  Zo zal je langer een gezond en vitaal gewicht behouden.

De voordelen van Menocure®: 

 • Het biedt ondersteuning tot verdwijnen van je hongergevoel

 • Het werkt specifiek op de oudere vetlagen op heupen, buik, billen en bovenarmen. Maw: het draagt bij tot het wegwerken van opgeslagen vetvoorraden

 • Het vangt hevige hormoonschommelingen op, waardoor typische menopauze-klachten (zoals opvliegers) verminderen .

 • Een natuurlijke fysieke en mentale detox. Je lichaam wordt ondersteund in het elimineren van afvalstoffen.

 • Het ondersteunt het verliezen van overtollig vet en geen of nauwelijks spierweefsel

 • Het draagt bij tot een energieker en vitaler lichaam

 • Het heeft een positieve werking op je mentale welzijn

 • De samenstelling van de ampullen die mede het dieet ondersteunen is hypoallergeen, natuurlijk en 100% veilig in gebruik​

Waaruit bestaat het MenoCure®-programma?

In het startpakket zit alles wat je voor een optimale kuur van 36 dagen nodig hebt. Het bevat:​

 • Startpakket met 3x12 ampullen en ondersteunend voedingssupplement MenoFit.

 • Een uitgebreide handleiding met achtergrondinformatie, tips & tricks en online toegang tot smakelijke recepten.

 • Een lintmeter, die tegelijk je BMI (Body Mass Index) weergeeft.

 • 2 pipetjes

 • Professionele begeleiding gedurende de hele kuur (intake, opvolgconsult na 1 week, opvolgconsult na de kuur en evaluatie na de stabilisatiefase).

 • 2 maal volledige opmeting van gewicht, BMI en bloeddruk.

 • Het boek Jouw Menopauzeplan van Leen Steyaert, waarin je uitgebreid kunt lezen hoe je in 6 stappen stralend door de overgang komt.

 • Extra coachee boekje met een oa een "start-boodschappenlijstje", weekplanning, extra recepten ,...

 • Gedurende de hele kuur krijg je ondersteuning via e-mail of whatsapp.

.

Ben je na de eerste 24 dagen (2 doosjes ) nog niet helemaal tevreden met het resultaat, dan kun je zonder problemen verder met het derde doosje. Voel je je goed en ben je erg gemotiveerd om nog meer af te slanken, dan kun je nog een extra doosje met 12 of 24 verpakkingen aankopen, voor dus maximum 60 dagen. Daarna moet je enkele verplichte stopweken inlassen.

Indien je wenst, kun je na die stopweken starten met een nieuwe kuur.

In overeenstemming met de huidig geldende Europese wetgeving mogen geen voedings-en gezondheidsclaims gedaan worden.

bottom of page